Безжичен алармен систем 433 Mhz / 100 dB

 

SAS-ALARM120 - Едноставно решение за заштита на Вашиот дом од натрапници. Сите додатоци во комплетот се меѓусебно поврзани и спремни за употреба веднаш по инсталацијата. Во комплетот има 3 магнетни сензори за на прозор/врата и 3 пасивни инфраред (PIR) сензори на движење. Магнетните сензори може да бидат прилагодени на RF или RF + аларм. Кога се на RF [...]

4,990.00 ден

SAS-ALARM120 – Едноставно решение за заштита на Вашиот дом од натрапници. Сите додатоци во комплетот се меѓусебно поврзани и спремни за употреба веднаш по инсталацијата. Во комплетот има 3 магнетни сензори за на прозор/врата и 3 пасивни инфраред (PIR) сензори на движење. Магнетните сензори може да бидат прилагодени на RF или RF + аларм. Кога се на RF + аларм се активира 95dB сирена. Исто така во комплетот има и два далечински контролери за вклучување и исклучување на алармниот систем. Главната единица има можност за прилагодување на аларм или “chime” (ѕвонче) функција.

Технички спецификации:

 • Главна единица:
  • Напојување: 4.5V-DC (3x батерии AA, не се вклучени)
  • Сигнал (аларм): 100dB (0.5m)
  • Сигнал (ѕвоно): 90dB (0.5m)
  • Преклопник: аларм/ѕвоно/исклучено
  • Време на каснење: 20-25s
  • LED индикација: 6
  • Работна фреквенција: 433MHz
  • Димензии: (57x39x109)mm

   

 • Далечинско:
  • Напојување: 12V-DC (1x батерија 23A, вклучена)
  • Работен опсег: +/- 30m (на отворено)
  • Копчиња: вклучено/исклучено
  • LED индикација: 1
  • Работна фреквенција: 433MHz
  • Димензии: (35x13x52)mm

   

 • Сензор за врата/прозор:
  • Напојување: 4.5V-DC (3x батерии LR44, вклучени)
  • Работен опсег: +/- 60m (на отворено)
  • Сигнал на аларм: 95dB (0.5m)
  • Преклопник: RF + аларм/RF/исклучено
  • Работна фреквенција: 433MHz
  • Димензии со магнетната трака: (60x10x99)mm

   

 • PIR сензор:
  • Напојување: 4.5V-DC (3x батерии AAA, не се вклучени)
  • Работен опсег: +/- 60m (на отворено)
  • Растојание на детекција: 5-8m
  • Агол на детекција: 100° (хоризонтално) / 80° (вертикално)
  • Поставување (висина): 1.5m (препорачано)
  • Работна фреквенција: 433MHz
  • Димензии: (60x50x98)mm

Други производи